Corona maatregelen: hoe leg je het je klant uit?

Nu meer dan ooit is het belangrijk dat mensen goed geïnformeerd zijn om de juiste keuzes te kunnen maken. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, heeft het kabinet een pakket aan corona maatregelen genomen. Maatregelen die van invloed zijn op ons dagelijkse leven, zoals op straat en in winkels. Als iedereen zich aan de regels houdt, krijgen we het coronavirus sneller onder controle. 

Hoe duidelijker de regels, hoe makkelijker ze zijn na te leven.

Gelukkig zijn er nog steeds winkels open en we hopen dat het er spoedig meer winkels en horecazaken hun deuren kunnen open. 

Dat zal voorlopig gepaard gaan met maatregelen die betrekking hebben op de ‘anderhalve meter samenleving’. Dat kan ingewikkeld zijn. Na elke wekelijkse persconferentie veranderen de regels weer. Hoe communiceer je dit duidelijk aan klanten? 

een gratis poster met corona maatregelen voor de winkeliers

Studio lucy & claire verzamelde en visualiseerde daarom de meest voorkomende corona maatregelen voor winkels in een gratis te downloaden A4 poster. De poster kun je voor de deur of naast de ingang ophangen. 

Wanneer de maatregelen veranderen passen we de poster aan, zodat de informatie altijd up to date is.

zwartwit poster met corona maatregelen voor winkeliers

Een aantal varianten:

Je hebt de keuze uit een aantal kleurvarianten en een zwart-wit exemplaar als kleurprinten lastig is. 

Vul zelf in hoeveel mensen tegelijkertijd in je zaak mogen zijn. Dit is afhankelijk van het oppervlakte: om ervoor te zorgen dat men 1,5 meter afstand kan houden, mag maximaal één klant per 10 m2 in de winkel aanwezig zijn.

gratis poster over corona maatregelen voor de retail
gratis poster over corona maatregelen voor de retail
gratis poster over corona maatregelen voor de retail
gratis poster over corona maatregelen voor de retail
gratis poster over corona maatregelen voor de retail

Aanvullende maatregelen

Naast de standaard corona maatregelen, zoals anderhalve meter afstand houden, zijn aanvullende maatregelen mogelijk. Deze kunnen per winkel verschillen en zijn in veel gevallen afhankelijk van het soort en de grootte van de zaak.

In een kleine winkel is goed bij te houden hoeveel mensen tegelijk binnen zijn. In grotere zaken kan het handig zijn om klanten te verplichten een winkelmandje of kar te gebruiken. Zo is inzichtelijk wanneer het maximum aantal klanten is bereikt. 

Je kunt je klanten ook vragen bij binnenkomst hun handen te desinfecteren of handschoentjes te dragen. Zet in dat geval desinfecterende gel en/of handschoentjes bij de ingang klaar. 

Maatwerk

Maatwerk is uiteraard ook mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.  

Deel:

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.