Dit is Michelle, onze nieuwe stagiaire

Mijn naam is Michelle Schoen en ik ben 19 jaar. Ik ben tweedejaars student Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn opleiding volg ik techniek-, vormgevings- en interactieontwerpvakken. Ik wil me graag verder ontwikkelen rond vormgeving, waar studio lucy & claire perfect op aansluit.

Aangezien dit mijn eerste stage is, komt mijn ervaring met het vak informatiedesign van schoolvakken zoals Informatiearchitectuur en Content Delivery. Bij deze vakken heb ik geleerd hoe ik informatie kan herkennen, structureren en vindbaar kan maken. Dit heb ik gedaan door eerst complexe informatie te analyseren en visueel in kaart te brengen, om vanuit hier interfaces te ontwerpen. Door dit proces vaak te herhalen heb ik veel geleerd over het belang van structuur en visualisaties.

Naast deze vakken heb ik de afgelopen maanden gewerkt aan een project omtrent visual design waarbij ik elke week een nieuwe opdracht uitvoerde. Tijdens dit project hield ik mij o.a. bezig met het maken van posters, visuele verslagen, logo’s en het uitwerken van interacties.

Wat hoop je bij ons te leren?

Beslissingen worden genomen op basis van beschikbare informatie en daarom is de presentatie en interpretatie hiervan erg belangrijk. Studio lucy & claire neemt deze visie mee in hun werk en ik denk daar veel van te kunnen leren. Ik zou graag willen leren wat belangrijk is om een boodschap goed over te brengen en hoe visualisaties hierop aansluiten, zeker ook omdat het maken van visualisaties iets is wat ik graag doe en waar ik mij nog verder in wil verdiepen.

Ik vind de stage een supermooie kans om mij verder te ontwikkelen en daarom vind ik het heel fijn dat ze me vanaf het begin het gevoel geven dat zij een leeromgeving bieden om deze stappen te zetten. Ik voel me erg welkom en ik kijk erg uit naar de stage.

Deel:

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.