Ontmoet onze nieuwe stagiair Sophiya

Wij hebben de smaak te pakken! Vorig jaar zijn we gestart met het begeleiden van studenten communication & multimedia design aan de Hogeschool van Amsterdam. Dat beviel zo goed. Dus na twee geslaagde stageperiodes (met Ysabella en Michelle) gaat vandaag Sophiya bij ons van start als stagiair informatiedesign.

Ze vertelt zelf wat meer over zichzelf:

wie is sophiya?

Ik ben Sophiya Thangarajah, 21 jaar. Ik ben vierdejaars student en studeer communication & multimedia design op de Hogeschool van Amsterdam.

Ik ben iemand die zichzelf graag creatief bezighoud. Tijdens mij opleiding heb ik gemerkt dat het visualiseren van data en concepten mij het meest interesseert. Ik probeer altijd nieuwe en unieke manieren te vinden om informatie over te kunnen brengen.

Tijdens de minor “designing user research” ben ik erachter gekomen hoe belangrijk het is om onderzoek te doen tijdens het ontwerpen. Dit heeft veel impact gehad op mijn eigen werkwijze. Ik vind het fijn om veel verschillende ideeën te kunnen schetsen en die op gedetailleerd niveau uit te kunnen werken. Dit betekent dat je veel moet itereren en feedback moet toepassen en ik heb geleerd hoe je dat het beste kan doen.

Ik heb tijdens mijn korte stage ervaren hoe het is om in een team werken aan bestaande websites maar ook hoe het is om een volledig nieuw concept te bedenken. Ik heb geholpen met het ontwikkelen van een huisstijl, maken van iconen/illustraties en kiezen van typografie. Ik heb hier ook geleerd hoe gebruikerstesten uitgevoerd worden en heb zelf ook mee mogen helpen met interviews.

waarom een stage bij studio lucy & claire?

Wat mij vooral aanspreekt aan lucy & claire is de manier waarop een verhaal verteld wordt doormiddel van visualisaties. Ik vind het mooi om te zien hoe jullie belangrijke onderwerpen aankaarten op een manier waardoor het voor de ontvanger makkelijk te begrijpen is.

wat wil je graag leren?

Ik wil leren hoe je beslissingen maakt en kunt kiezen wat de beste oplossingen zijn voor de vraag van de klant. Ook ben ik benieuwd hoe concepten bedacht en gekozen worden waardoor je de boodschap zo duidelijk mogelijk over kan brengen. Kortom denk ik dat jullie werkwijze heel leerzaam zal zijn voor mij.

Ik denk dat mijn eigen ontwerpstijl past bij die van lucy & claire en ik hoop dat ik een versterking kan zijn. Ik denk dat ik hier veel kan leren en kijk er naar uit om samen met jullie te werken.

Deel:

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.