Duidelijke informatie tijdens corona

Voortgang project

Deel:

Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp

Duidelijke informatie tijdens corona kan mensenlevens redden. Nu meer dan ooit is het belangrijk dat mensen goed geïnformeerd zijn om de juiste keuzes te kunnen maken.

Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, heeft het kabinet een pakket aan corona maatregelen genomen. Maatregelen die van invloed zijn op ons dagelijkse leven, zoals op straat en in winkels.

Als iedereen zich aan de regels houdt, krijgen we het coronavirus sneller onder controle. 

Coronamaatregelen: hoe leg je het je klant uit

Gelukkig zijn er nog steeds winkels open en we hopen dat het er spoedig meer winkels en horecazaken hun deuren kunnen open. 

Dat zal voorlopig gepaard gaan met maatregelen die betrekking hebben op de ‘anderhalve meter samenleving’. Dat kan ingewikkeld zijn. Na elke wekelijkse persconferentie veranderen de regels weer. Hoe communiceer je dit duidelijk aan klanten? 

Studio lucy & claire verzamelde en visualiseerde daarom de meest voorkomende maatregelen voor winkels in een gratis te downloaden A4 poster. De poster kun je voor de deur of naast de ingang ophangen. 

Wanneer de maatregelen veranderen passen we de poster aan, zodat de informatie altijd up to date is.

Mondkapjes: voorkom schijnveiligheid

We zien meer en meer mensen met mondkapjes op straat. Ook met zelfgemaakte stoffen mondkapjes, wegens het tekort aan (medische) mondkapjes.

Vanaf 1 juni zijn mondkapjes in het OV verplicht. 

Het risico is dat (zelfgemaakte) mondkapjes bij verkeerd gebruik geen enkel nut hebben. Het kan verdere verspreiding zelfs in de hand werken. Wij vinden het daarom belangrijk om de gebruikstips op een rijtje te zetten en te visualiseren. 

Deze informatie kun je hier downloaden. 

Hoe lang is anderhalve meter nou eigenlijk? 

We merken dat deze afstand voor veel mensen helemaal niet zo duidelijk is. Voor ons ook niet. We helpen je een handje door die anderhalve meter tot leven te brengen.

Met meerdere voorbeelden geven we je inzicht in die afmeting die opeens zo belangrijk is geworden.

Wij blijven de komende tijd signaleren en nadenken hoe we een bijdrage kunnen leveren aan het verspreiden van duidelijke informatie tijdens corona.
 
Heb jij ook een verhaal of informatie die je op een heldere en aansprekende manier wilt delen met je publiek? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen of we iets voor je kunnen betekenen.