bycs: visualisatie van resultaten uit onderzoek

Voortgang project

Deel:

Klant:
BYCS is een in Amsterdam gevestigde social enterprise, gedreven door de overtuiging dat fietsen steden transformeren en steden de wereld transformeren.

Ze hebben een duidelijke en krachtige missie: 50by30. De helft van alle citytrips op de fiets in 2030. Dat vereist de slimste ideeën en de meest vastberaden actie.

Probleem:
Om de juiste haakjes te vinden voor projectontwikkeling wilde BYCS een beter inzicht in de gewoonten en attitudes ten opzichte van fietsen onder de inwoners van Amsterdam Bos & Lommer. Deze wijk is gekozen omdat hier aanzienlijk minder wordt gefietst dan in andere wijken binnen de ring van Amsterdam. 

Onze aanpak:
Studio lucy & claire is benaderd voor een analyse van de interviews en observaties. De belangrijkste conclusie is dat de opvattingen over fietsen en het fietsgedrag worden beïnvloed door een variatie aan dimensies, die elkaar beïnvloeden en versterken.  

Dit hebben we uitgewerkt met behulp van het behavioural engagement model.  De visualisatie hiervan toont elke dimensie zonder de onderlinge samenhang uit het oog te verliezen.

Tijdens het ontwikkelen van projecten om het fietsen te promoten, kan dit model functioneren als checklist en bron van inspiratie.

Studio lucy en claire is verantwoordelijk voor:

  • Analyse van alle interviews en observaties
  • Informatieregie
  • Informatiedesign