Marjolein is begonnen aan haar stage informatiedesign

Mijn naam is Marjolein en ik ben 22 jaar oud. Ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. De opleiding is heel breed. Ik leer bijvoorbeeld veel over visueel ontwerp, maar krijg ook les over (gebruikers)onderzoek en front-end development. Nu wil ik mij voornamelijk gaan verdiepen in visueel ontwerp.

Bij mijn studie ben ik bij een aantal vakken al bezig geweest met informatiedesign. Dit vond ik heel interessant en uitdagend, en daarom leek het mij tof om me er tijdens mijn korte stage nog meer in te verdiepen.

Waarom een stage informatiedesign bij studio lucy & claire?

Het lijkt mij leuk en leerzaam om meer te leren over informatiedesign. Hoe zorg ik voor orde in chaos door middel van vormgeving? Hoe maak ik visueel een duidelijk onderscheid tussen hoofd en bijzaken? Dit zijn allemaal zaken waar ik al wel een idee over heb, maar waar ik bij lucy & claire nog veel meer over ga leren.

Verder spreekt het me aan dat er bij lucy & claire voor gezorgd wordt dat de informatie die verteld wordt voor vrijwel iedereen toegankelijk en overzichtelijk is. Er wordt een duidelijk verhaal verteld door middel van visualisaties en het lijkt mij interessant om daar veel mee bezig te zijn.

Wat wil je graag leren?

Ik wil meer leren over hoe ik door middel van een visueel ontwerp informatie duidelijk kan overdragen. Ook hoop ik mijn ontwerpvaardigheden nog verder te ontwikkelen. Verder wil ik graag weten wat er allemaal van begin tot eind komt kijken bij een ontwerpproces, en ben ik nieuwsgierig naar hoe er oplossingen worden gevonden voor een ontwerpprobleem.

ook op zoek naar een stage?

Ben jij ook op zoek naar een stage bij een studio gespecialiseerd in het visueel vertalen van informatie? Na de zomervakantie is er weer plek voor een stagiair informatiedesign en een stagiair informatieregie. Heb je interesse of vragen? Stuur een mail naar info@lucyenclaire.nl

Deel:

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.