Twee nieuwe stagiairs informatiedesign

Er zijn deze week twee nieuwe stagiairs bij ons begonnen: Jill en Arsenio. Beide gaan aan de slag met informatiedesign. Ze stellen zichzelf voor.

jill

Mijn naam is Jill, ik ben 22 jaar oud. Ik ben vierdejaars student Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens de opleiding heb ik geleerd over alle aspecten van het ontwerpproces, van (gebruikers)onderzoek doen tot het coderen van websites. Ik heb mij tijdens de opleiding gespecialiseerd in interactie, informatiedesign en gebruikersonderzoek.

Jill, stagiaire bij lucy & claire

Wat spreekt je aan in het vak informatiedesign?

Ik vind de mix van vormgeving, gebruikerservaring en innovatie erg interessant en uitdagend. Vooral hoe innovatie kan worden ingezet voor een bijzondere en fijne gebruikerservaring. Omdat ik in mijn vrije tijd veel bezig ben met tekenen en schilderen spreekt het visuele gedeelte mij ook erg aan. Ik vind het leuk dat de vormgeving van een project het uniek maakt en er veel vrijheid is om te experimenteren.

Tijdens mijn korte stage heb ik een geholpen bij het herontwerpen van een website. Het vernieuwen van een bestaande huisstijl, concept en functies. Verder heb ik tijdens de stage ervaren en geleerd hoe het is om binnen een multidisciplinair team te werken en feedback te ontvangen, geven en verwerken.  

Wat wil je leren tijdens je stage bij studio lucy & claire?

Wat mij aanspreekt aan studio lucy & claire is hoe visualisaties gebruikt worden om informatie over te brengen. Er is zoveel informatie beschikbaar maar zonder goede toegang gaat veel kennis verloren. Ik vind informatiedesign leuk en uitdagend en zou hier graag nog meer over willen.

Ik wil tijdens mijn stage graag nog meer leren over informatiedesign. Vooral hoe informatie het best gevisualiseerd kan worden om het zo helder mogelijk over te brengen aan de lezer. Verder zou ik nog beter willen worden in brainstormen voor concepten en in vormgeven. Ik kijk er naar uit om stage te lopen en veel te mogen leren bij jullie. 

arsenio

Ik ben Arsenio, 21 jaar. Ik ben een tweedejaars student en ik studeer op dit moment communication & multimedia design op de Hogeschool van Amsterdam.

Arsenio, stagiaire bij lucy & claire

Wat spreekt je aan in het vak informatiedesign?

Ik ben graag creatief bezig. In mijn vrije tijd teken ik veel en het maken van animaties is ook een hobby. Design spreekt mij dus erg aan.
Nieuwe manieren vinden om informatie naar iemand over te brengen is een leuke uitdaging die ik graag aanga.

Waarom stagelopen bij studio lucy & claire?

Ik zou graag meer willen leren over het visualiseren en presenteren van informatie. Hoe communiceer ik een idee succesvol? Wat voor beslissingen maak ik gaandeweg en wat komt er nog meer bij kijken als professioneel designer? Ik denk dat bij studio lucy & claire, die ernaar streeft om informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, ik dit allemaal én nog veel meer zal leren.

Ik heb nog nooit eerder stagegelopen bij een bedrijf, dus het is nog erg nieuw en spannend, maar ik kijk er met plezier naar uit om samen met het team talloze uitdagingen aan te gaan!

Deel:

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.