Welkom Amanda! Onze nieuwe stagiair informatiedesign

Mijn naam is Amanda Kool en ik ben 21 jaar. Ik ben vierdejaars student op de opleiding communicatie & multimediadesign aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens mijn derde jaar heb ik mij verder ontwikkeld door het keuzevak information design te volgen. Dit heeft mijn interesse gewekt in het vormgeven van informatie 

Information design stond in het teken van datavisualisatie met onderdelen als infographics, motion design en storytelling with data. In dit halfjaar heb ik veel geleerd over belang van visualiseren van informatie en wat hier allemaal komt kijken. Van het onderzoeken en het structuren van data tot het omzetten naar begrijpelijke visualisaties.

Wat heb je tijdens je tweedejaars stage gedaan?

Tijdens mijn vorige stage was ik, als digital designer, vooral bezig met social advertising. Mijn taken bestonden vaak uit landing pagina’s en social media posts voor diverse campagnes ontwikkelen. Ik werkte hierbij voornamelijk samen met een copywriter en kreeg veel verantwoordelijkheid om projecten van start tot eind te realiseren.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

illustratie van amanda
Illustratie: Amanda Kool

In mijn vrije tijd ben ik hobbyartiest. Ik duik graag in nieuwe (visuele) projecten, waarbij ik bijvoorbeeld leer animeren of visuele identiteiten ontwikkelen. 

WAAROM WIL JE GRAAG STAGE LOPEN BIJ STUDIO LUCY & CLAIRE?

Ik ben altijd bezig met nieuwe creatieve uitdagingen op te pakken. Ik vind het fijn om een lastig onderwerp begrijpelijk te maken. Studio lucy & claire is daarin gespecialiseerd. Zij vinden het belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is. 

Deze visie zie ik in hun werk terug en ik wil mij hier ook verder in ontwikkelen. Ik hoop te leren hoe ik informatie voor een diverse doelgroep duidelijk kan overbrengen.

Vanaf het eerste moment voelde ik mij welkom en ervaar een fijne leeromgeving. Ik kijk erg uit naar mijn stage en de samenwerking.

ook op zoek naar een stage?

Ben jij ook op zoek naar een stage bij een studio gespecialiseerd in het visueel vertalen van informatie? We hebben op dit moment plek voor een stagiair informatieregie. Vanaf 2023 is er weer ruimte voor een stagiair informatiedesign.

Heb je interesse en wil je hier meer over weten? neem contact op en stuur een mail naar info@lucyenclaire.nl

Deel:

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.