Infographic met datavisualisaties

Gemeente Amsterdam: infographic met samenvatting

Begin 2024 is in opdracht van Parkeren, gemeente Amsterdam een onderzoek uitgevoerd naar het gebruik, de gebruiksvriendelijkheid en de bekendheid van de bezoekersvergunning onder vergunninghouders en een deel van het online stadspanel. 

Achtergrond

Amsterdammers die in een gebied wonen met betaald parkeren op straat kunnen meestal een bezoekersvergunning aanvragen, waarmee hun bezoek met korting kan parkeren.

Ondanks het toegenomen gebruik staat de gebruiksvriendelijkheid op de agenda van de gemeenteraad. Aanmelden en betalen kan online, door zowel vergunninghouders als bezoekers, al gebeurt dit laatste nog relatief weinig. Ook zijn er vergunninghouders die de vergunning niet of nauwelijks gebruiken. Er zijn vragen over de gebruiksvriendelijkheid van de portal zelf, zowel voor de vergunninghouder als voor de bezoeker. Ten slotte wil de gemeenteraad weten of Amsterdammers bekend zijn met de bewonersvergunning in het algemeen en wat eventuele redenen zijn om deze niet aan te vragen.

Om hier antwoord op te kunnen geven onderzocht Onderzoek & Statistiek (O&S) de ervaringen onder vergunninghouders en redenen om de vergunning niet aan te vragen onder niet-vergunninghouders.

Opdracht

We hebben voor de gemeente Amsterdam, afdeling Parkeren, een samenvatting van het onderzoeksrapport vormgegeven. De infographic deelt kort en bondig de belangrijkste punten uit het rapport. 

infograhic met samenvatting van het evaluatierapport en de voornaamste data duidelijk gevisualiseerd

Resultaat

Deze infographic met begrijpelijke en overzichtelijke visualisaties van de data biedt een heldere samenvatting van het rapport. Het nodigt uit tot lezen en helpt bij het begrip van de inhoud.

studio lucy & claire is verantwoordelijk voor:

  • Informatieregie en -ontwerp
  • Design infographic
  • De evaluatie is uitgevoerd door Onderzoek & Statistiek (O&S), Gemeente Amsterdam