Werkprocessen en procedures visualiseren

Visualiseren van processen zorgt voor een gedeeld beeld. Wat gaat goed en waar moet worden bijgestuurd? Kennis en ervaring wordt makkelijker gedeeld. Hiermee kunnen werknemers beter presteren en kan management sturen op resultaat.

Werkprocessen in kaart brengen en visualiseren zorgt voor:

  1. Uniformiteit: huidige en nieuwe medewerkers weten wat van hen wordt verwacht en hoe er binnen de organisatie wordt gewerkt.
  2. Inzicht: met een visuele opzet kun je relaties tussen verschillende partijen en situaties eenvoudig laten zien. Het helpt bij het in kaart brengen van benodigde optimalisaties en het benoemen & beheersen van risico’s. 
  3. Aantrekkelijk: door te visualiseren worden de werkprocessen begrijpelijk, helder en uitnodigend om te lezen, iets waar anders lange lappen tekst voor nodig zijn. Zo wordt het ook eenvoudiger gedeeld, bijvoorbeeld in presentaties voor huidige opdrachtgevers en prospects.

'studio lucy & claire heeft voor ons een proces gevisualiseerd. Wij hebben veel baat bij deze visualisatie van een proces dat eerder moeilijk te doorgronden was. Doordat het proces nu inzichtelijk is konden wij onze nieuwe collega vrij eenvoudig inwerken.'

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. In de tussentijd lees je meer over het visualiseren van werkprocessen in dit artikel.