iconen en presentatie template voor hearsay

Voortgang project

Deel:

Klant:
Hearsay is een do-it-yourself researchplatform waarmee bedrijven zelf in gesprek gaan met hun klant. 

Het platform biedt een (kosteneffectieve) manier om in de schoenen van klanten te staan en zo problemen op te lossen, marktrelevante ideeën te ontwikkelen, snel concepten te bedenken en meer verbonden te voelen met de klant. 

Vraag:
Help ons om de PPT rapportages vanuit het platform mooier en duidelijker vorm te geven zodat we de onderzoeksresultaten helder en begrijpelijk kunnen presenteren.

Onze aanpak:
Studio lucy en claire ontwikkelde een iconen-familie in lijn met de Hearsay branding, om de resultaten visueler te rapporteren. 

Daarnaast hebben we een PPT template ontworpen, waarin de resultaten van het onderzoek met Hearsay gemakkelijk en snel uitgewerkt kunnen worden. 

Het gebruik van iconen
Een icoon, ook vaak pictogram genoemd, is een symbool dat de plaats inneemt van een tekst. Onze visuele hersens kunnen deze heel snel lezen. Denk aan verkeersborden, de bewegwijzering op Schiphol of trein stations, etc.

Ook zie je het gebruik steeds meer online terug, zeker nu we meer en meer vanaf ons mobieltje lezen en de ruimte dus beperkt is.  

Deze symbolen overbruggen ook vaak taal, waardoor ze begrepen worden door mensen met een diverse (taal)achtergrond.

Een ander voordeel van iconen is dat het je merk versterkt en tot leven brengt.

Studio lucy en claire is verantwoordelijk voor:

  • Informatieregie 
  • Ontwerp van meerdere iconen voor de rapportages en de Hearsay website
  • Animatie iconen
  • PPT template voor rapportage

"We've been working with the ladies from studio lucy & claire for years. They are great visual translators. They really get our work and our needs, always know how to give our debriefs and presentations the shine and visual character it deserves. Their work is a big help in making our clients feel invited and comprehend our analysis and recommendations."