Wat heeft Brad Pitt met onze bedrijfsnaam te maken?

Wie is lucy? Wie is claire? Deze vraag krijgen we vaak. Niet onterecht, als je je studio ‘lucy & claire’ noemt. Het antwoord is: geen van beide.

Onze bedrijfsnaam is een leuke gesprekstarter. De betekenis van deze twee namen past namelijk erg goed bij ons werk en ons geloof in de toegevoegde waarde van informatiedesign.

Beide namen hebben een betekenis

Omdat we er zo vaak naar gevraagd worden, voilà… bij deze een toelichting op onze naam.

lucy is afgeleid is van de Romeinse naam Lucia. Deze naam is weer de vrouwelijke variant van Lucius. Lucius is afgeleid van het Latijnse woord Lux dat licht en schitterend betekent.

claire komt voort uit het Latijnse woord ‘clarus’, dit betekent ‘helder’.

Voor ons vatten deze twee woorden mooi de kern samen van waar wij in geloven. Met informatiedesign zetten we jouw verhaal en informatie op een heldere en uitnodigende manier in de spotlight.

Opgericht door twee vrouwen

Judith en Anouk

Ook vinden we twee vrouwelijke namen goed passen bij een door twee vrouwen opgericht bedrijf. Trots op ons female ondernemerschap mag immers ook in de spotlight. 

En die link tussen brad pitt en onze bedrijfsnaam? De naam lucy & claire deed ons denken aan de film ‘thelma & louise’ (yes, een oudje, uit ’91). Twee toffe dames samen op reis, een hoop avontuur én Brad Pitt op de achterbank … 

Nou goed, het staat ver af van ons dagelijks bestaan maar dit soort associaties zijn altijd welkom!

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.