Het visualiseren van je workflow

Heb jij goed zicht op de workflow in je organisatie?

Meestal horen we in eerste instantie een bevestigend antwoord op deze vraag. Het is jouw dagelijkse werk, natuurlijk weet jij hoe de processen lopen. Als we doorvragen blijkt het toch vaak lastiger dan het lijkt.

Visualiseren helpt organisaties hun workflow goed in kaart te brengen. Dit doen wij heel regelmatig, maar we kunnen er i.v.m. vertrouwelijkheid weinig van laten zien.

Erover vertellen kan natuurlijk wel. Wat maakt ze zo bruikbaar en effectief?

Visualiseren van de workflow zorgt voor een gedeeld beeld

Door de werkprocessen samen in kaart te brengen én te visualiseren zijn hiaten of risico’s makkelijker te benoemen en kan gericht naar oplossingen of een aanpak gezocht worden.

Het toont collega’s duidelijk op welke manier hun werk bijdraagt aan de resultaten en hoe het allemaal samenhangt.

En een heldere visuele weergave nodigt uit om te lezen, helpt bij begrip en maakt het verder delen in de organisatie gemakkelijk.

een gift waarin de workflow wordt gevisualiseerd

Het resultaat?

Optimaal en eenduidig werken, omdat alle rollen, taken en verantwoordelijkheden helder in beeld zijn.

“Studio lucy en claire heeft ons geholpen onze werkprocessen op een toegankelijke manier inzichtelijk te maken. Door de processen te visualiseren werden kwetsbaarheden in werkprocessen blootgelegd. Door dit in nauwe samenwerking met de medewerkers te doen voelen zij zich betrokken en gekend in hun dagelijks werk. Ook worden nieuwe medewerkers hierdoor makkelijker wegwijs gemaakt in de organisatie.”

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak. In de tussentijd lees je meer over werkprocessen in dit artikel

samen aan het werk

Interesse?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op om dit te bespreken.